ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκιΚοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκι
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χυλωμένη κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι, αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Ρίχνουμε 2,5 λίτρα νερό και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.
  8. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε, τη χυλωμένη κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι, από τη φωτιά.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά, κατά το γούστο μας.

Ένα Sauvignon Βlanc fumé.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών