ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣAjiaco Colombiano – Κολομβιανή κοτόσουπα με πατάτες, καλαμπόκι και άρωμα χαμομήλιΚολομβιανή κοτόσουπα με άρωμα χαμομήλι (Ajiaco Colombiano)

Λεία και βελούδινη, αυτή η κοτόσουπα μοιάζει περισσότερο με κρέμα παρά με την ρουστίκ εκδοχή της που έχουμε συνηθίσει. Ο ζωμός της είναι εμπλουτισμένος με ποικιλία λαχανικών, όπως η μαραθόριζα, το σέλερι, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, τα οποία προσδίδουν επιπλέον βάθος.

 

45' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκι, ξεκινάμε βάζοντας στη πιο μεγάλη μας κατσαρόλα 7 λίτρα κρύο νερό και το κοτόπουλο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και πετάμε το νερό. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με άλλα 7 λίτρα κρύο νερό, ξαναβάζουμε μέσα το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να πάρει βράση.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη μαραθόριζα, το σέλερι, το μπρόκολο και τα μανιτάρια και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο έχει μαλακώσει καλά και μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε.
  4. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα ταψί.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά το καλαμπόκι και το ρύζι και βράζουμε τη σούπα για 50 λεπτά.
  6. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και μαδάμε το ψαχνό σε μικρότερα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε σε δόσεις στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών