20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ

Για τις φακές

Διαδικασία

Πουρές

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα καρότα. Τα σοτάρουμε καλά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το καρότο.
  3. Αφαιρούμε τους αστεροειδής γλυκάνισους από την κατσαρόλα. Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τα καρότα και τα πιέζουμε για να βγάλουν τα επιπλέον υγρά τους. Ρίχνουμε τα καρότο στο μπλέντερ και χτυπάμε. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε το μίγμα για να μπορέσει να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκάλι. Σταδιακά προσθέτουμε και τα υγρά που βράσαμε το καρότο και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

Φακές

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τις φακές, τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες οι φακές, τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις σουρώνουμε. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
  2. Σε μια μπασίνα βάζουμε τις φακές που βράσαμε, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το βασιλικό και το χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και λίγο από τον πουρέ καρότο-πορτοκάλι που φτιάξαμε για να δέσει η σαλάτα.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα τσέρκι και γεμίζουμε με λίγο από τον πουρέ καρότο-πορτοκάλι στη βάση του. Από επάνω γεμίζουμε με τη σαλάτα φακή που ετοιμάσαμε και πιέζουμε για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε και το καπνιστό χέλι από επάνω. Ξεφορμάρουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών