Μια σπέσιαλ φθινοπωρινή μακαρονάδα με φαρφάλες και φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια έτοιμη σε λίγα λεπτά.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα πορτσίνι από το νερό (το οποίο κρατάμε κατά μέρος), τα ξεπλένουμε, τα στύβουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, προσέχοντας μη μαυρίσει και πικρίσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο τέρμα και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, για περίπου 1/2 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αυτά θα απορροφήσουν τα υγρά που θα έχουν βγάλει τα μανιτάρια. Αν παρ’ όλα αυτά έχει στεγνώσει το φαγητό ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό που κρατήσαμε από το μούλιασμα των αποξηραμένων μανιταριών και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 1 λεπτό. Μοιράζουμε σε πιάτα, περιχύνουμε κάθε μερίδα με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως και βάζει ο καθένας στο πιάτο του όσο τυρί θέλει.
  3. Στο ποτήρι μας μια σταρένια μπίρα (Weisse) με επαναζύμωση στο μπουκάλι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών