ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣbanana blissBanana bliss

Το milk punch είναι ένα χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς ποτό, το οποίο ήταν ευρέως διαδεδομένο κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης. Η κλασική συνταγή αποτελούνταν από το βασικό απόσταγμα (μπράντι ή αμερικανικό ουίσκι), ζάχαρη, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούσαν διάφορα μπαχάρια, κυρίως τριμμένο μοσχοκάρυδο.

10' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: για 1 κοκτέιλ

Γαρνιτούρα

Συνοδευτικά

Διαδικασία

  1. Για το holy bananas, βάζουμε τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ και χτυπάμε έως ότου αναμειχθούν (περίπου 10 δευτερόλεπτα).
  2. Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με καινούργια παγάκια.
  3. Γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λοβό βανίλιας (αν θέλουμε).
  4. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ποτό μας με αποξηραμένες μπανάνες και σοκολάτα μπίτερ.

Μυστικά

  • Αν χρησιμοποιήσουμε τελικά μπλέντερ ή μούλτι, η ποσότητα του πάγου που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι λιγότερη (σχεδόν η μισή από ό,τι στο σέικερ), καθώς δεν θέλουμε να νερώσουμε πολύ το ποτό μας. Επίσης, ο χρόνος που θα χτυπήσουμε τα υλικά θα πρέπει να περιοριστεί στο μισό (5 δευτερόλεπτα).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Ρούμι

Άρθρα και Συνταγές με Φυτικά γάλατα

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών