ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστό κρασί με μπαχαρικάΖεστό κρασί με μπαχαρικά

Μια εκδοχή του Hot Buttered Rum, ενός ποτού με ρίζες βαθιές στον χρόνο, σε μια εκτέλεση που μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε στο σπίτι! Παραδοσιακά το Hot Buttered Rum απαιτεί την προετοιμασία ενός μείγματος/βάσης που δίνει σώμα και πλούσια γεύση στο ποτό: βούτυρο, ζάχαρη, μπαχαρικά κ.ά.

15' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 1 κοκτέιλ

Γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Για το hot Baba au Rum, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια, προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε σε μια κούπα καφέ.
  3. Γαρνίρουμε με δεντρολίβανο, ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Σερβίρουμε το κοκτέιλ καυτό.

Μυστικά

Μυστικά

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρούμι με άλλα αποστάγματα (π.χ. ουίσκι, μπράντι σταφυλιού, καλβαντός), αλλά και επιδόρπια γλυκά κρασιά (Vinsanto, Sherry, βερμούτ).
  • Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να τροποποιηθεί κατά προτίμηση • Σημαντική η συνεχής ανάδευση των υλικών όσο τα ζεσταίνουμε. Η προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 65-70°C, δηλαδή να είναι καυτό
  • Μια λύση για μεγάλες παρέες και για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή είναι να φτιάξουμε το μείγμα της βάσης από πριν. Υπολογίζουμε πόσα άτομα θα σερβιριστούν και αυξάνουμε αναλόγως τη δοσολογία όλων των υλικών. Αφού ζεστάνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αποσύρουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια και το αποθηκεύουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο. Διατηρείται για 2 εβδομάδες. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, το ζεσταίνουμε ξανά ανακατεύοντας, αποσύρουμε λίγο προτού βράσει, προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε αμέσως σε κούπες του καφέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Ρούμι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών