Η καρμπονάρα για πολλούς Έλληνες εξακολουθεί να είναι απλώς μια μακαρονάδα α λα κρεμ, αφού έτσι τη σέρβιραν οι παλιές πιτσαρίες και τα εστιατόρια και έτσι την παρουσίαζαν τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής. Ούτε λόγος για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με γκουαντσιάλε και καλό ανακάτεμα με ολόφρεσκους κρόκους αυγών: η ’80s ελληνική καρμπονάρα είχε άφθονη κρέμα γάλακτος, που μόλις είχε κάνει την εμφανισή της στα σούπερ μάρκετ, γκούντα και τραγανό μπέικον. Αυτή την καρμπονάρα ξέραμε, αυτήν εμπιστευόμασταν.