ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαρμπονάρα με χωριάτικο λουκάνικοΚαρμπονάρα με χωριάτικο λουκάνικο

Η καρμπονάρα για πολλούς Έλληνες εξακολουθεί να είναι απλώς μια μακαρονάδα α λα κρεμ, αφού έτσι τη σέρβιραν οι παλιές πιτσαρίες και τα εστιατόρια και έτσι την παρουσίαζαν τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής. Ούτε λόγος για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με γκουαντσιάλε και καλό ανακάτεμα με ολόφρεσκους κρόκους αυγών: η ’80s ελληνική καρμπονάρα είχε άφθονη κρέμα γάλακτος, που μόλις είχε κάνει την εμφανισή της στα σούπερ μάρκετ, γκούντα και τραγανό μπέικον. Αυτή την καρμπονάρα ξέραμε, αυτήν εμπιστευόμασταν.

 

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον βράζουμε τα σπαγκέτι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  3. Ζεσταίνουμε σκέτη μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, και ψήνουμε εκεί το μπέικον, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει βράση.
  5. Προσθέτουμε τα σπαγκέτι, το τυρί, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών