15'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 6 - 8Διαδικασία
Για το κεικ με κασέρι και μυρωδικά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το λάδι.
- Προσθέτουμε το κασέρι, τα μυρωδικά, τις λιαστές ντομάτες, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
- Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Πρέπει να είναι παχύρρευστο, όπως το μείγμα των γλυκών κέικ.
- Λαδώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στην πιο χαμηλή σκάλα για περίπου 40 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν έγινε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ – αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρό, χωρίς υγρά υπολείμματα από άψητη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
- Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.