15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 6 - 8

Διαδικασία

Για το κεικ με κασέρι και μυρωδικά

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το λάδι.
  3. Προσθέτουμε το κασέρι, τα μυρωδικά, τις λιαστές ντομάτες, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι καλά.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Πρέπει να είναι παχύρρευστο, όπως το μείγμα των γλυκών κέικ.
  7. Λαδώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε στην πιο χαμηλή σκάλα για περίπου 40 λεπτά.
  9. Δοκιμάζουμε αν έγινε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ – αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρό, χωρίς υγρά υπολείμματα από άψητη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  10. Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών