30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πανέ με τραγανή κρούστα από νιφάδες βρώμης, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το 1 κουταλάκι πάπρικα και αλατοπίπερο.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με τον αυγοδάρτη, ελαφρά, μέχρι να αρχίσουν να κάνουν έναν λεπτό αφρό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός, βάζουμε μεσαία ταχύτητα και δεν χτυπάμε για περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε καλά τις τριμμένες νιφάδες βρώμης, τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα, το δεύτερο κουταλάκι πάπρικα και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  4. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 600 - 800 ml), να ζεσταθεί πολύ καλά.
  5. Με το ένα χέρι βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι με την πάπρικα, να καλυφθούν με το μείγμα από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε λίγα-λίγα, υπολογίζοντας περίπου 6 - 7 κομμάτια τη φορά.
  6. Έπειτα, τινάζουμε τα κομμάτια να πέσει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο ασπράδι, να καλυφθούν καλά. Με το άλλο χέρι τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη βρόμη και το αμύγδαλο. Φροντίζουμε να τα κυλήσουμε καλά πάνω στο μείγμα, ώστε να καλυφθούν εντελώς και να μη μείνουν κενά και η κρούστα να είναι ομοιόμορφη. Μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του παναρίσματος για τα πρώτα κομμάτια, θα έχει ζεσταθεί και το λάδι. Αν δεν βγάζει έναν ελαφρύ καπνό, περιμένουμε λίγο ακόμη. Το σημαντικό είναι να έχει κάψει καλά το λάδι, ώστε να γίνει τραγανή η κρούστα και να μην το απορροφήσει.
  7. Τα ρίχνουμε στο σκεύος λίγα-λίγα και τηγανίζουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  8. Τα κομμάτια πρέπει να καλύπτονται εντελώς από το ελαιόλαδο και να μην είναι στριμωγμένα. Λόγω της πάπρικας, θα πάρουν σκούρο κόκκινο- καφετί χρώμα.
  9. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε να σταθούν για 1 λεπτό και να στραγγίξουν από το περιττό λάδι, προτού τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος
  10. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  11. Σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 73.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών