
30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο ηπειρώτικο με πιπεριές, μπαχαρικά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο βούτυρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπαχάρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο (εκτός από το στήθος, που θέλει λιγότερο χρόνο) και νερό τόσο ώστε να το σκεπάσει κατά τα 2/3, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του στήθους και το θυμάρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για ακόμα 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.