ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο γιουβέτσι, με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκιΚοτόπουλο γιουβέτσι, με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκι

Η σεφ μάς προτείνει να πασπαλίσουμε το κοτόπουλο με το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ζαατάρ για πλούσιο, ανατολίτικο άρωμα. Το μείγμα αυτό περιέχει θυμάρι, μαντζουράνα, σουσάμι, σουμάκ, ρίγανη, κύμινο, μυρωδικά και μπαχαρικά δηλαδή, που μπορούμε να βάλουμε χωριστά, όποια και όσα θέλουμε, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με τα όλα του, σε σακούλα ψησίματος, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αδειάζουμε σε ειδική σακούλα ψησίματος, την κλείνουμε καλά και την τακτοποιούμε σε ταψί.
  3. Με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγουμε 3-4 τρύπες στο πάνω μέρος της σακούλας και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να σταθούν.
  4. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα μυρωδικών, ραπανάκια, πιπεριές τουρσί και χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών