ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με κάρι και γάλα καρύδαςΚοτόπουλο με κάρι και γάλα καρύδας

Η αυθεντική γαλλική συνταγή blanquette de veau γίνεται με βοδινό κρέας και δένει με κρέμα γάλακτος. Η εξαιρετική μαγείρισσα και ονομαστή οικοδέσποινα, Μάρω Πρεβελάκη εμπνεύστηκε αυτή την ελαφριά παραλλαγή, αντικαθιστώντας το κρέας με κοτόπουλο, καθώς ένας καλός φίλος είναι αλλεργικός στο κόκκινο κρέας αλλά αγαπά το ύφος και το στυλ του φαγητού. Στη θέση της κρέμας γάλακτος μπαίνει στραγγιστό γιαούρτι και τελικά προκύπτει ένα πιάτο ελαφρύ, ιδιαίτερα νόστιμο, με τη δροσιά του γιαουρτιού (που μαγειρεύεται ελάχιστα) και των μυρωδικών.

Η εξαιρετική μαγείρισσα Μάρω Πρεβελάκη
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο σαν blanquette σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και 2-3 κουτ. σούπας νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Τα σοτάρουμε-αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να σωθεί εντελώς το νερό.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κάρι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε όλα μαζί, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει απαλά.
  3. Ρίχνουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε νερό ίσα να καλύψει τα υλικά και μαγειρεύουμε με κλειστή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, αλλά να μη σκληρύνει.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών