Η αυθεντική γαλλική συνταγή blanquette de veau γίνεται με βοδινό κρέας και δένει με κρέμα γάλακτος. Η εξαιρετική μαγείρισσα και ονομαστή οικοδέσποινα, Μάρω Πρεβελάκη εμπνεύστηκε αυτή την ελαφριά παραλλαγή, αντικαθιστώντας το κρέας με κοτόπουλο, καθώς ένας καλός φίλος είναι αλλεργικός στο κόκκινο κρέας αλλά αγαπά το ύφος και το στυλ του φαγητού. Στη θέση της κρέμας γάλακτος μπαίνει στραγγιστό γιαούρτι και τελικά προκύπτει ένα πιάτο ελαφρύ, ιδιαίτερα νόστιμο, με τη δροσιά του γιαουρτιού (που μαγειρεύεται ελάχιστα) και των μυρωδικών.

