ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσερκέζ ταβού, μια νόστιμη κοτοσαλάταΤσερκέζ ταβού, μια νόστιμη κοτοσαλάτα
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτοσαλάτα με άγριο ρύζι και σελινόριζα, αρχικά βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, αλείφουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπεώνουμε.
  3. Το ψήνουμε στο τηγάνι για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
  4. Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Κανονικά, θέλει γύρω στα 50 λεπτά μαγείρεμα και αναλογία υγρού 1:3. Πρέπει να «σκάσει» ο φλοιός του ρυζιού και να μισοφανεί το άσπρο στο εσωτερικό του.
  7. Το στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε ταψί να κρυώσει.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το καρότο, την κάππαρη και το αγγουράκι τουρσί.
  9. Ρίχνουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  11. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε την κοτοσαλάτα με άγριο ρύζι και σελινόριζα.

Μυστικά

*Ρύζι άγριο: στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ρύζι, αλλά για τον καρπό ενός φυτού που μοιάζει πολύ με μαύρο ρύζι. Η μεγαλύτερη παραγωγή προέρχεται από τον Καναδά. Εχει ιδιαίτερη γεύση, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κάστανο και χλωρό αμύγδαλο. Το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ -συνήθως στα ράφια με τα ρύζια ή με τα έθνικ προϊόντα- και deli.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών