
10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτοσαλάτα με άγριο ρύζι και σελινόριζα, αρχικά βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, αλείφουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπεώνουμε.
- Το ψήνουμε στο τηγάνι για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
- Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κανονικά, θέλει γύρω στα 50 λεπτά μαγείρεμα και αναλογία υγρού 1:3. Πρέπει να «σκάσει» ο φλοιός του ρυζιού και να μισοφανεί το άσπρο στο εσωτερικό του.
- Το στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε ταψί να κρυώσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το καρότο, την κάππαρη και το αγγουράκι τουρσί.
- Ρίχνουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε την κοτοσαλάτα με άγριο ρύζι και σελινόριζα.
Μυστικά
*Ρύζι άγριο: στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ρύζι, αλλά για τον καρπό ενός φυτού που μοιάζει πολύ με μαύρο ρύζι. Η μεγαλύτερη παραγωγή προέρχεται από τον Καναδά. Εχει ιδιαίτερη γεύση, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κάστανο και χλωρό αμύγδαλο. Το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ -συνήθως στα ράφια με τα ρύζια ή με τα έθνικ προϊόντα- και deli.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.