ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουσκούς με καπνιστό σολομό, αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιούΚουσκούς με καπνιστό σολομό, αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιού
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κουσκούς με κυδώνια και βερμούτ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με την πιπεριά για μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης, το βερμούτ ή το κρασί, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Ρίχνουμε το κουσκούς, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά (ή για όσο αναγράφεται στη συσκευασία), μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά και να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα κυδώνια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κυδώνια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Μυστικά

Ξεπλένουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι τα κυδώνια και στη συνέχεια τα βάζουμε σε βαθύ μπολ με άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν ώστε η άμμος που είναι εγκλωβισμένη στις ραβδώσεις των οστράκων να κατακάτσει στον πυθμένα της λεκάνης. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε πάλι πολύ καλά και επαναλαμβάνουμε, αν είναι αναγκαίο.

Ένα σαντορινιό Νυχτέρι με χαρακτήρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT