ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυδώνια ψητά με κονιάκ και κανέλαΚυδώνια ψητά με κονιάκ και κανέλα, το ανατολίτικο επιδόρπιο Σε ένα πιατάκι ή ένα μπολάκι, αυτό το γλυκό κλείνει υπέροχα ένα γεύμα ή δείπνο, ενώ σκέτα τα κυδώνια με λίγο από το σιρόπι τους μπορούν να σερβιριστούν και δίπλα σε μια λευκή κρέμα, σε παγωτό ή σε κέικ.

15' προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κυδώνια με αμύγδαλα και κόκκινο κρασί, αρχικά, βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα κυδώνια, το κρασί, τα αμύγδαλα και τις κανέλες, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  4. Σερβίρουμε τα κυδώνια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών