κυδώνια με λίγο από το σιρόπι τους μπορούν να σερβιριστούν και δίπλα σε μια λευκή κρέμα, σε παγωτό ή σε κέικ.
Σε ένα πιατάκι ή ένα μπολάκι, αυτό το γλυκό κλείνει υπέροχα ένα γεύμα ή δείπνο, ενώ σκέτα τα
15'
προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κυδώνια με αμύγδαλα και κόκκινο κρασί, αρχικά, βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα κυδώνια, το κρασί, τα αμύγδαλα και τις κανέλες, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Σερβίρουμε τα κυδώνια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.