20'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισµα
Διαδικασία
Φασόλια
- Σουρώνουµε τα φασόλια.
- Tα βάζουµε να βράσουν σε µια µεγάλη κατσαρόλα, στο νερό, για περίπου 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά, να µαλακώσουν.
- Στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχει αποµείνει τόσος ζωµός ώστε το φαγητό να µοιάζει µε πηχτή σούπα. Αν τα προτιµάµε πιο στεγνά, τα σουρώνουµε.
- Σε µια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
- Σοτάρουµε τα χόρτα µε το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, να µαραθούν.
Σερβίρισµα
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα µαυροµάτικα, τα κοµµένα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το µαϊντανό, τα σέσκουλα, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε.
- Συνοδεύουµε, τα λουφκιά με λάχανα, µε φρέσκο ψωµί.