ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαυρομάτικα πιάζΜαυρομάτικα πιάζ
20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισµα

Διαδικασία

Φασόλια

  1. Σουρώνουµε τα φασόλια.
  2. Tα βάζουµε να βράσουν σε µια µεγάλη κατσαρόλα, στο νερό, για περίπου 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά, να µαλακώσουν.
  3. Στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχει αποµείνει τόσος ζωµός ώστε το φαγητό να µοιάζει µε πηχτή σούπα. Αν τα προτιµάµε πιο στεγνά, τα σουρώνουµε.
  4. Σε µια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
  5. Σοτάρουµε τα χόρτα µε το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, να µαραθούν.

Σερβίρισµα

  1. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα µαυροµάτικα, τα κοµµένα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το µαϊντανό, τα σέσκουλα, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε.
  2. Συνοδεύουµε, τα λουφκιά με λάχανα, µε φρέσκο ψωµί.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών