Μια απλή αλλά πεντανόστιμη σπαγκετάδα για να συνεχίσουμε χορτάτοι την εβδομάδα μας.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και, μέχρι να στραγγίξουν καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 50 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (αν βάλουμε) για 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και το γαύρο και ανακατεύουμε απαλά να μη λιώσει. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Στο ποτήρι: Ένα αλμυρό και γευστικό πιάτο αναζητάει ένα δυνατό, πολύ ξηρό και με υψηλή οξύτητα κρασί για να τα βγάλει πέρα. Ένα Ασύρτικο. Εναλλακτικά, μια ρετσίνα που έχει μάθει να αντεπεξέρχεται στις αλμυρές δυσκολίες.
  2. Συμβουλή
  3. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη λιαστή ντομάτα με 300 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, στον καιρό της.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών