ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάριΦαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάρι
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρέμα

Για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Πασπάλισμα

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια με κρέμα κουνουπιδιού κάνουμε ως εξής: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ψίχουλα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν καλά.

Κρέμα

  1. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη).
  4. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθεί και να λιώσει.

Μακαρόνια

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα σπαγκέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Μεταφέρουμε με μια πιρούνα τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με την κρέμα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν μαζί τους.
  3. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Μοιράζουμε τα μακαρόνια με την κρέμα κουνουπιδιού σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα τραγανά ψίχουλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών