
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρέμα
Για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Πασπάλισμα
- Για να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια με κρέμα κουνουπιδιού κάνουμε ως εξής: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ψίχουλα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν καλά.
Κρέμα
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη).
- Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθεί και να λιώσει.
Μακαρόνια
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα σπαγκέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρουμε με μια πιρούνα τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με την κρέμα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν μαζί τους.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Μοιράζουμε τα μακαρόνια με την κρέμα κουνουπιδιού σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα τραγανά ψίχουλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.