15'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας, αρχικά καβουρδίζουμε όλα ή τα μισά κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να χρυσίσουν.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται και θα καούν.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Πρέπει να κρατάνε στο δόντι.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε τον μαϊντανό, τη ρόκα, το σκόρδο, το λάδι, τα κουκουνάρια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στον πολυκόφτη.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο και όσο γίνεται ενιαίο μείγμα, το πέστο. Αν χρειαστεί, για να γυρνάνε τα μαχαίρια του κόφτη, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Ανακατεύουμε τη μανέστρα με όσο πέστο θέλουμε (υπολογίζουμε 1 – 2 κουτ. σούπας για κάθε μερίδα) και την τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μυστικά
Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτό ή άλλα πέστο μυρωδικών. Θα το βάλουμε σε βαζάκι και θα καλύψουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο που λειτουργεί μονωτικά. Έτσι, θα διατηρηθεί για μερικούς μήνες.