ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανέστρα ΣαντορίνηςΜανέστρα Σαντορίνης (ντοματόσουπα με σπαγγέτι σπασμένο ή κριθαράκι)
15' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας, αρχικά καβουρδίζουμε όλα ή τα μισά κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να χρυσίσουν.
  2. Τα βγάζουμε από το τηγάνι γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται και θα καούν.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Πρέπει να κρατάνε στο δόντι.
  4. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τον μαϊντανό, τη ρόκα, το σκόρδο, το λάδι, τα κουκουνάρια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στον πολυκόφτη.
  5. Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο και όσο γίνεται ενιαίο μείγμα, το πέστο. Αν χρειαστεί, για να γυρνάνε τα μαχαίρια του κόφτη, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  6. Ανακατεύουμε τη μανέστρα με όσο πέστο θέλουμε (υπολογίζουμε 1 – 2 κουτ. σούπας για κάθε μερίδα) και την τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτό ή άλλα πέστο μυρωδικών. Θα το βάλουμε σε βαζάκι και θα καλύψουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο που λειτουργεί μονωτικά. Έτσι, θα διατηρηθεί για μερικούς μήνες.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών