ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες ιμάμ, γεμιστές  με κρεμμύδι,  ντομάτα και μυρωδικάΜελιτζάνες ιμάμ, γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά

Το μικρό μυστικό για ωραία κρούστα είναι το αλεύρωμα με αλεύρι σταρένιο, κίτρινο, γιατί περιέχει σιμιγδάλι και το πανάρισμα γίνεται πιο νόστιμο και πιο… μπιρμπιλωτό.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μελιτζάνες πανέ στο τηγάνι με σκορδάτη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε βάζοντας τις φέτες μελιτζάνας σε μια λεκάνη με μπόλικο κρύο νερό, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι, ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά, να μελώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και, χωρίς να τις ξεπλύνουμε, τις σκουπίζουμε καλά με καθαρή πετσέτα, ταμπονάροντάς τες ελαφρά.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Αλευρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας με το κίτρινο, σταρένιο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τις τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  8. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Εναλλακτικά, σερβίρουμε τη σάλτσα ξεχωριστά, σε μπολ, ως ντιπ για τις μελιτζάνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών