ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες ιμάμ με πετιμέζι και σάλτσα από πιπεριές ΦλωρίνηςΜελιτζάνες ιμάμ με πετιμέζι και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

 

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας με το πίλερ τις μελιτζάνες μία ναι, μία όχι (καθαρίζουμε δηλαδή μία λωρίδα από τη φλούδα της μελιτζάνας, αφήνουμε μία λωρίδα ακαθάριστη, καθαρίζουμε μία λωρίδα κ.ο.κ.). Τις κόβουμε στα τέσσερα, κυδωνάτες, και χαράσσουμε τη σάρκα τους ελαφρώς.
  2. Τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στρώνουμε σε ταψί.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  6. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα και τον μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών