20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ τα μήλα με την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, τις μουλιασμένες σταφίδες, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη από την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απλώσουμε στο ταψί τα μισά φύλλα της συσκευασίας. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
  4. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη ένα ένα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζουμε σε καρεδάκια. Την ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών