ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμηλόπιτα με αλμυρή καραμέλαΜηλόπιτα apple crumble με αλμυρή καραμέλα και φουντούκια
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για τη μηλόπιτα με καρύδια και σταφίδες, ξεκινάμε βγάζοντας το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ τα μήλα με την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, τις μουλιασμένες σταφίδες, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη από την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απλώσουμε στο ταψί τα μισά φύλλα της συσκευασίας. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
  5. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη ένα ένα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζουμε σε καρεδάκια.
  6. Την ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  7. Πασπαλίζουμε τη μηλόπιτα με καρύδια και σταφίδες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών