ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο από φρέσκα μυρωδικάΧοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο από φρέσκα μυρωδικά
35' προετοιμασία
4 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μοσχάρι ρολό αρωματικό με σάλτσα από ψητά αχλάδια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Το πασπαλίζουμε καλά με τη μαντζουράνα και το τυλίγουμε σε ρολό, σχετικά σφιχτό. Δένουμε με σπάγκο σε πυκνά διαστήματα και τοποθετούμε το ρολό στο κέντρο μιας μεγάλης γάστρας ή σε ένα ευρύχωρο και βαθύ ταψί.
  3. Γύρω του απλώνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα αχλάδια και ανάμεσά τους τακτοποιούμε το τουλπανάκι με τα μπαχαρικά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα σκόρδα, αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε στο σκεύος με το ρολό.
  5. Σκεπάζουμε με καπάκι (ή με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για 4 ώρες.
  6. Στα μισά του ψησίματος βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ελέγχουμε αν έχουν μειωθεί πολύ τα υγρά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο (με σκεπασμένο σκεύος). Στις 4 ώρες συνολικά ξεφουρνίζουμε. Μεταφέρουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Σάλτσα

  1. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της γάστρας σε ένα κατσαρολάκι και πετάμε το τουλπανάκι.
  2. Παίρνουμε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα (στερεά + υγρά), πολτοποιούμε στον πολυκόφτη, το ρίχνουμε ξανά στο κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Αφαιρούμε τους σπάγκους από το ρολό, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τακτοποιούμε γύρω του τα λαχανικά και τα αχλάδια με τη σάλτσα.

Πηγαίνουμε Θεσσαλία και διαλέγουμε μια Λημνιώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών