
15'
προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπακαλιάρο στην κατσαρόλα με λαχανικά, ξεκινάμε βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα σε στρώση τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τη μισή ποσότητα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
- Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ο μπακαλιάρος.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.