15' προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε σε στρώση τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τη μισή ποσότητα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ο μπακαλιάρος.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μπακαλιάρος

Συνταγές με Ψάρι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών