20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Έτσι θα αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο... μαστιχωτά, σαν κεμπάπ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρουμε ζεστά με σαλάτα.
  3. Στο ποτήρι μας μια δροσερή, δυναμική, ροζέ Μαυροδάφνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών