20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 6-8Διαδικασία
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Έτσι θα αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο... μαστιχωτά, σαν κεμπάπ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου ζεστά με σαλάτα.
Μια δροσερή, δυναμική, ροζέ Μαυροδάφνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.