ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΦοκάτσιαΦοκάτσια
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
9 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για επάλειψη

Διαδικασία

  1. Για τα ψωμάκια μπριός, αρχικά ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτοντας τα αυγά και το γάλα (περίπου 4 λεπτά).
  2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, ανεβάζοντας την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια. Όταν ενσωματωθεί πλήρως στη ζύμη, ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  3. Τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ (8-9 ώρες).
  5. Την βγάζουμε από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
  6. Την κόβουμε αμέσως, δουλεύοντάς τη γρήγορα για να μη λιώσει το βούτυρο, και πλάθουμε 8 μπαλάκια περίπου 100 γρ.
  7. Αλείφουμε με λίγο λάδι 8 μικρές φόρμες (μπορούμε να πάρουμε και μίας χρήσης παρόμοιου μεγέθους) και τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια.
  8. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να διπλασιαστούν σχεδόν σε μέγεθος.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  10. Ανακατεύουμε σε μπολάκι τα υλικά για την επάλειψη και αλείφουμε προσεχτικά τα ψωμάκια με το μείγμα.
  11. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  12. Βγάζουμε τα μπριός και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών