30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπροκολόπιτα με τόνο, χωρίς φύλλο, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα ζεματίζουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (τα μικρά, λεπτά κοτσανάκια τους θα παραμείνουν ελαφρώς τραγανά).
  3. Στραγγίζουμε τα μπουκετάκια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το πιρούνι ή με πρες πουρέ (ο πουρές δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα λείος).
  4. Προσθέτουμε τον κομματιασμένο τόνο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα.
  6. Σταδιακά και πασπαλιστά ρίχνουμε το αλεύρι, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ετοιμάσουμε έναν λείο, σχετικά ρευστό χυλό.
  7. Ρίχνουμε στον χυλό το κατίκι (ή το τσαλαφούτι), τη μυζήθρα και τα 30 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  8. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  10. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  11. Απλώνουμε εκεί τη μισή ποσότητα του χυλού και σκεπάζουμε με το μείγμα μπρόκολου - τόνου.
  12. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό, απλώνοντάς τον ομοιόμορφα.
  13. Βάζουμε το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει ρόδινη κρούστα.
  14. Σερβίρουμε, την μπροκολόπιτα με τόνο, ζεστή ή χλιαρή.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών