Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Παναγιώτης Μενάρδος ετοιμάζει λεμονάτο τραχανά με αρνάκι και ξινότυρο.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Ο Παναγιώτης Μενάρδος είναι σεφ στο εστιατόριο M-Eating της Μυκόνου.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το αρνάκι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό να καλύψει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, προσθέτοντας αν χρειάζεται βραστό νερό αν σώνονται τα υγρά.
  2. Ελέγχουμε αν το αρνάκι έχει μαλακώσει καλά και το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα. Με ένα πιρούνι ή με τα χέρια το μαδάμε ελαφρώς σε μικρότερες μπουκιές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο βραστό νερό ακόμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να τραχανάς να αρχίσει να χυλώνει. Ξαναβάζουμε το αρνάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να ζεσταθεί το κρέας και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  3. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.
  4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ξινότυρο σπασμένο σε κομμάτια.
  5. Στο ποτήρι μας: Κυκλαδίτικα Ασύρτικα, Ρομπόλες και Μαντινείες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών