15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Διαδικασία
- Για το Πιλάφι με σταφίδες, κόλιανδρο και δυόσμο ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 - 6 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
- Βάζουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό ή το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, ακολουθώντας και τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία του και να απορροφήσει τα υγρά του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
- Αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.