15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για το Πιλάφι με σταφίδες, κόλιανδρο και δυόσμο ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 - 6 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
  3. Βάζουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό ή το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, ακολουθώντας και τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία του και να απορροφήσει τα υγρά του.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
  6. Αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών