15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 - 6 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
  3. Βάζουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό ή το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, ακολουθώντας και τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία του και να απορροφήσει τα υγρά του.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
  6. Αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών