40'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ρυζοκροκέτες, σε µια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο σε χαµηλή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει, αλλά να µην πάρει χρώµα.
- Σε µια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε τον ζωµό και τον αφήνουµε να σιγοβράζει.
- Προσθέτουµε το ρύζι στο κρεµµύδι και σοτάρουµε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό, µέχρι να βουτυρωθεί καλά.
- Ρίχνουµε 2-3 κουτάλες της σούπας από τον καυτό ζωµό, ανακατεύοντας συνεχώς µέχρι το ρύζι να τον απορροφήσει. Συνεχίζουµε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσει ο ζωµός, για περίπου 20 λεπτά ή µέχρι το ρύζι να χυλώσει.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε, ανακατεύοντας, την παρµεζάνα, τα αυγά και αλατοπίπερο.
- Απλώνουµε το ρύζι σε έναν µεγάλο δίσκο ή ταψί και το αφήνουµε να κρυώσει εντελώς.
- Χωρίζουµε το ρύζι σε 18 µερίδες.
- Παίρνουµε µία µερίδα στην παλάµη του χεριού µας και βάζουµε ένα φύλλο βασιλικού και έναν κύβο µοτσαρέλα στο κέντρο.
- ∆ιπλώνουµε το ρύζι για να τυλίξουµε το τυρί και ταυτόχρονα πλάθουµε την κροκέτα σε σχήµα αυγού.
- Περνάµε την κροκέτα στην τριµµένη φρυγανιά, µέχρι να καλυφθεί καλά, και συνεχίζουµε µε τις υπόλοιπες.
- Ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά αρκετό λάδι (να καλύπτει περίπου το 1/3 του σκεύους) σε µια φριτέζα ή σε ένα µεγάλο τηγάνι.
- Τηγανίζουµε τις κροκέτες λίγες λίγες, χωρίς να παραγεµίζουµε το σκεύος, για περίπου 4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν οµοιόµορφα.
- Τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουµε τις ρυζοκροκέτες αµέσως, σκέτες ή µε σάλτσα ντοµάτας.