ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα βελουτέ με σοτέ λαχανικά και κρόκο ΚοζάνηςΨαρόσουπα βελουτέ με σοτέ λαχανικά και κρόκο Κοζάνης
30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για την σκορπίνα, ξεκινάμε και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή σε χαμηλή φωτιά στο λάδι μας τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τα καρότα και το σέλινο για 4 - 5 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού.
  2. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τα ψάρια αλατοπιπερωμένα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  3. Γυρίζουμε τα ψάρια, προσθέτουμε αν χρειάζεται 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, το μισό μαϊντανό και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Όταν βράσει το ψάρι, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το ξεψαχνίζουμε.
  5. Μεταφέρουμε και τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα ψαχνά από τα ψάρια.
  6. Το ζωμό από την κατσαρόλα τον σουρώνουμε και τον διατηρούμε ζεστό.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το αυγό και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λεμόνι.
  2. Μετά, πάλι σιγά-σιγά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που κρατήσαμε.
  3. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε στο αυγολέμονο τον υπόλοιπο μαϊντανό και περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

 Μια δροσερή και «λεμονάτη» Μαντινεία Συμβουλή: Το αυγολέμονο είναι επίτηδες αδύνατο, με ένα μόνον αυγό, για να μη σκεπάζει τη γεύση του ψαριού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Σκορπίνα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών