20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 40'
Υλικά
Κομμάτια: 12 μπάρεςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοκολατένιες μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και ξηρούς καρπούς, αρχικά απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι.
- Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 140°C για 20 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, χτυπάμε τους χουρμάδες στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι και το αμυγδαλοβούτυρο μέχρι να γίνουν ένα πυκνόρρευστο μείγμα.
- Το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο με διαστάσεις περίπου 25 x 16 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε με τις παλάμες μας μέχρι το μείγμα να απλώσει σε όλο το ταψί.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σφίξει.
- Το βγάζουμε και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 12 μπάρες.
- Σερβίρουμε, τις σοκολατένιες μπάρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε περισσότερο, τις τυλίγουμε μία μία σε διάφανη μεμβράνη και τις φυλάσσουμε σε μέρος δροσερό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.