ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατένιες μπάρες με κρέμα και φουντούκια βήμα-βήμαΣοκολατένιες μπάρες με κρέμα και φουντούκια βήμα-βήμα
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 40'

Υλικά

Κομμάτια: 12 μπάρες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολατένιες μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και ξηρούς καρπούς, αρχικά απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι.
  2. Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 140°C για 20 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε τους χουρμάδες στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
  4. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι και το αμυγδαλοβούτυρο μέχρι να γίνουν ένα πυκνόρρευστο μείγμα.
  7. Το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  8. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο με διαστάσεις περίπου 25 x 16 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  9. Το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε με τις παλάμες μας μέχρι το μείγμα να απλώσει σε όλο το ταψί.
  10. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σφίξει.
  11. Το βγάζουμε και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 12 μπάρες.
  12. Σερβίρουμε, τις σοκολατένιες μπάρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε περισσότερο, τις τυλίγουμε μία μία σε διάφανη μεμβράνη και τις φυλάσσουμε σε μέρος δροσερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών