Λίγο ξύσμα λεμονιού και κοκκινοπίπερο στο σερβίρισμα κι έτοιμο το φαγητό μας.
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Αν κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο – το αλάτι με μέτρο καθώς οι αντσούγιες είναι αρκετά αλμυρές.
- Μαρινάρισμα και ψήσιμο: Απλώνουμε τα κομμένα λαχανικά σ’ ένα ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα βαθύ μπολ, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για όση ώρα ψήνονται τα λαχανικά.
- Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, τραβάμε το ταψί και βάζουμε πάνω στα λαχανικά τα φιλέτα του σολομού με τη σάλτσα τους.
- Αλλάζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά τα ψάρια από κάθε πλευρά, ώσπου να ψηθούν.
- Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το κοκκινοπίπερο και σερβίρουμε.