10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι). Κόβουµε τέσσερα κοµµάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα. Τα βουτυρώνουµε και βάζουµε από ένα φιλέτο σολοµού στο καθένα. Βάζουµε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και τυλίγουµε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι. Ψήνουµε σε ταψί για 10-15 λεπτά ή µέχρι το ψάρι να σφίξει.
  2. Για τη σάλτσα µυρωδικών: Βάζουµε τον ζωµό, το κρασί και τα κρεµµύδια σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και βράζουµε για περίπου 15-20 λεπτά, µέχρι το υγρό να µειωθεί σε όγκο και να πήξει. Προσθέτουµε την κρέµα και την αφήνουµε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και να«δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουµε από ένα δεµατάκι σολοµό, µε τη σάλτσα µυρωδικών σε ξεχωριστό µπολ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών