10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα μυρωδικών
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σολομό σε λαδόχαρτο με σάλτσα μυρωδικών, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
- Στη συνέχεια, κόβουµε τέσσερα κοµµάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα.
- Τα βουτυρώνουµε και βάζουµε από ένα φιλέτο σολοµού στο καθένα.
- Βάζουµε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και τυλίγουµε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι.
- Ψήνουµε σε ταψί για 10-15 λεπτά ή µέχρι ο σολομός να σφίξει.
Σάλτσα µυρωδικών
- Βάζουµε τον ζωµό, το κρασί και τα κρεµµύδια σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και βράζουµε για περίπου 15-20 λεπτά, µέχρι το υγρό να µειωθεί σε όγκο και να πήξει.
- Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και την αφήνουµε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και να «δέσει» η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά.
- Σερβίρουµε τον σολομό µε τη σάλτσα µυρωδικών σε ξεχωριστό µπολ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.