ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρόκολο με σολομό και ψητά ντοματίνιαΣολομός με μπρόκολο και ψητά ντοματίνια
10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σολομό σε λαδόχαρτο με σάλτσα μυρωδικών, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
  2. Στη συνέχεια, κόβουµε τέσσερα κοµµάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα.
  3. Τα βουτυρώνουµε και βάζουµε από ένα φιλέτο σολοµού στο καθένα.
  4. Βάζουµε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και τυλίγουµε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι.
  5. Ψήνουµε σε ταψί για 10-15 λεπτά ή µέχρι ο σολομός να σφίξει.

Σάλτσα µυρωδικών

  1. Βάζουµε τον ζωµό, το κρασί και τα κρεµµύδια σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και βράζουµε για περίπου 15-20 λεπτά, µέχρι το υγρό να µειωθεί σε όγκο και να πήξει.
  2. Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και την αφήνουµε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και να «δέσει» η σάλτσα.
  3. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Σερβίρουµε τον σολομό µε τη σάλτσα µυρωδικών σε ξεχωριστό µπολ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT