10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι). Κόβουµε τέσσερα κοµµάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα. Τα βουτυρώνουµε και βάζουµε από ένα φιλέτο σολοµού στο καθένα. Βάζουµε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και τυλίγουµε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι. Ψήνουµε σε ταψί για 10-15 λεπτά ή µέχρι το ψάρι να σφίξει.
  2. Για τη σάλτσα µυρωδικών: Βάζουµε τον ζωµό, το κρασί και τα κρεµµύδια σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και βράζουµε για περίπου 15-20 λεπτά, µέχρι το υγρό να µειωθεί σε όγκο και να πήξει. Προσθέτουµε την κρέµα και την αφήνουµε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και να«δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουµε από ένα δεµατάκι σολοµό, µε τη σάλτσα µυρωδικών σε ξεχωριστό µπολ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών