Τι μας φέρνει η μεσογειακή άνοιξη; Χυμώδη μυρωδικά, τρυφερές πρασινάδες και φρέσκα λευκά τυριά. Οι Ιταλοί τα έβαλαν όλα σε μια πλούσια σούπα με αρνάκι, που τη σερβίρουν όχι μόνο το Πάσχα, αλλά και με κάθε γιορτινή ανοιξιάτικη αφορμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατόσουπα Βιεννέζικη με σκόρδο, καρότο και θυμάριΠατατόσουπα βιεννέζικη με σκόρδο, καρότο και θυμάρι
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα με αρνί και βουτυράτη μοτσαρέλα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 λίτρα νερό, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και το κρέας.
  2. Μισοσκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες.
  3. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα.
  4. Πετάμε τις δάφνες και τους κόκκους.
  5. Ρίχνουμε στον ζωμό τα κρεμμύδια (ξερά + φρέσκα), τα καρότα και την πατάτα και βράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το μαρούλι και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  8. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το αρνί, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  9. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ μπολ.
  10. Κόβουμε την κάθε μοτσαρέλα στα τέσσερα και βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.
  11. Σερβίρουμε αμέσως, τη ούπα με αρνί και βουτυράτη μοτσαρέλα, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών