30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες

Για την πάστα suquet

Για το φαγητό

Διαδικασία

Πάστα suquet

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά της πάστας σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  2. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα όλα τα στερεά υλικά από το λάδι (δεν πετάμε το λάδι, θα χρειαστεί στη συνέχεια), τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα – συντηρείται έως 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

Για το φαγητό

  1. Βάζουμε ξανά σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα με το λάδι που έμεινε από το μαγείρεμα της πάστας και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
  4. Ρίχνουμε τις πατάτες, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε την πάστα suquet που ετοιμάσαμε, τα φιλέτα ψαριού και τα μύδια.
  6. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να ανοίξουν τα μύδια (ελέγχουμε και πετάμε όσα δεν άνοιξαν).
  7. Αποσύρουμε, αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά και σερβίρουμε, προσθέτοντας σε κάθε μερίδα, αν θέλουμε, λίγο ωμό ελαιόλαδο, αμύγδαλα καβουρδισμένα και μυρώνια ή ακόμη και αμπελοβλάσταρα.

Κρασιά από την Καταλονία φυσικά! Μια ξηρή, φρέσκια, αλμυρή Manzanilla Deliciosa θα συνοδεύσει παραδοσιακά αυτήν τη σούπα.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT