Υλικά

Διαδικασία

  1. Χωρίζουμε τους βολβούς από τα φύλλα των παντζαριών
  2. Βράζουμε για 30 λεπτά τους βολβούς σε άφθονο νερό όπου έχουμε ρίξει το σκόρδο,το ξίδι και λίγο αλάτι.
  3. Τους βγάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα παντζαρόφυλλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Σουρώνουμε καλά τα φύλλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  5. Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς και τους κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  6. Σε μια μισοψημένη άδεια βάση από ζύμη σαμπλέ απλώνουμε τη μισή ποσότητα από ένα μείγμα από θρυμματισμένη φέτα, αυγά χτυπημένα, τα ψιλοκομμένα φύλλα από κλωνάρια άνηθο, κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Στρώνουμε από πάνω τα φύλλα και μετά τις φέτες παντζαριών.
  8. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα φέτας και ψήνουμε στους 170° C για 35 - 40 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών