30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 45'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τερίνα με κιμά κοτόπουλου και λουκάνικα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  2. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα συκωτάκια κότας και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ξεφλουδίζουμε από τη μεμβράνη τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.
  6. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο και βαθύ ταψί και ρίχνουμε (στο ταψί) τόσο νερό, ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση τα τοιχώματα της φόρμας.
  7. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της τερίνας και, αν το υγρό που θα βγει είναι διάφανο, είναι έτοιμη, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.
  8. Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τη φόρμα από το ταψί με το νερό και την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και μετά με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ένα βαρύ αντικείμενο πάνω της για να γίνει συμπαγής (π.χ. μια φόρμα στην οποία έχουμε βάλει κονσέρβες).
  10. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 βράδυ, να σφίξει.
  11. Ξεφορμάρουμε την τερίνα και σερβίρουμε σε φέτες.

Μυστικά

Διατροφικές πληροφορίες για την τερίνα με κιμά κοτόπουλου και λουκάνικα:

  • 165 θερμίδες το κομμάτι
  • Πρωτεΐνες
  • Σίδηρος

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών