
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 45'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τερίνα με κιμά κοτόπουλου και λουκάνικα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα συκωτάκια κότας και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίζουμε από τη μεμβράνη τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Βάζουμε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο και βαθύ ταψί και ρίχνουμε (στο ταψί) τόσο νερό, ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση τα τοιχώματα της φόρμας.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της τερίνας και, αν το υγρό που θα βγει είναι διάφανο, είναι έτοιμη, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.
- Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τη φόρμα από το ταψί με το νερό και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την καλύπτουμε με μεμβράνη και μετά με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ένα βαρύ αντικείμενο πάνω της για να γίνει συμπαγής (π.χ. μια φόρμα στην οποία έχουμε βάλει κονσέρβες).
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 βράδυ, να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε την τερίνα και σερβίρουμε σε φέτες.
Μυστικά
Διατροφικές πληροφορίες για την τερίνα με κιμά κοτόπουλου και λουκάνικα:
- 165 θερμίδες το κομμάτι
- Πρωτεΐνες
- Σίδηρος
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.