ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα γλώσσας με ζυμαρικάΦιλέτα γλώσσας με ζυμαρικά
10' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
  3. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο.
  5. «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών.
  6. Τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5-7 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε, τα τραγανά φιλέτα γλώσσας, με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Ένα δροσερό φρέσκο λευκό κρασί της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών