
10'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο.
- «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών.
- Τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5-7 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τα τραγανά φιλέτα γλώσσας, με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.
Ένα δροσερό φρέσκο λευκό κρασί της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.