ΒΡΑΒΕΙΑ 2012

Μεσολογγίτικο ελαιόλαδο

Σε ένα εκσυχρονισμένο ελαιοτριβείο με μυλόπετρες νέας γενιάς, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος φτιάχνει ένα θεσπέσιο ελαιόλαδο.

18.06.2012| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
Μεσολογγίτικο ελαιόλαδο

Σε ένα εκσυχρονισμένο ελαιοτριβείο με μυλόπετρες νέας γενιάς, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος φτιάχνει ένα θεσπέσιο ελαιόλαδο.

Δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε για μεσολογγίτικο λάδι. Για όλους τους κανόνες όμως υπάρχει εξαίρεση και η συγκεκριμένη, γι’ αυτόν τον κανόνα, ονομάζεται Δηµήτρης Αντωνόπουλος. Ο κ. Αντωνόπουλος σπούδασε στα ΤΕΙ Λογιστικής. Παράλληλα με τη φοροτεχνική δουλειά ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ, κάτι που βρήκε µπροστά του όταν αποφάσισε τελικά, πριν από δέκα χρόνια, να καταπιαστεί με τις ελιές και το ελαιοτριβείο του πατέρα του, Νικολάου. Ανθρωπος ενημερωµένος, θέλησε να καλλιεργήσει βιολογικά. Αυξάνοντας την πατρική περιουσία, καλλιεργεί σήμερα 130 στρέµµατα, 3.000 ρίζες, σε τρία διαφορετικά σημεία περί το Μεσολόγγι, την Αγριλιά, τον Αγιο Γεώργιο και τον Αγιο Θωµά. Το Εξαιρετικό Παρθένο Αντωνόπουλου κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στην τυφλή γευσιγνωσία των σεφ του «Γαστρονόμου».

Εχει εκσυγχρονίσει το παλιό ελαιοτριβείο, όπου γίνεται ψυχρή έκθλιψη µε σύγχρονες μυλόπετρες. Από το 2013 θα μεταφερθεί σε νέο, που θα συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιολάδου με τις σύγχρονες τεχνικές κατακτήσεις. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος καλλιεργεί, παράγει και εμπορεύεται ο ίδιος ένα προσεγμένο και επώνυμο προϊόν. Ενα νέο πρότυπο ελαιοπαραγωγού, με μια επιχείρηση που αναπτύσσεται και µε το 20% της παραγωγής να εξάγεται σε διάφορες χώρες.

  • Τα προϊόντα Αντωνόπουλου τα παραγγέλνουμε από την ιστοσελίδα του www.antononoliva.gr. Στην Αθήνα τα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ Μπαλάσκας και σε επιλεγμένα καταστήματα, όπως το Παντοπωλείον της Μεσογειακής ∆ιατροφής, Σοφοκλέους 1, τηλ.: 210-32.34.612, και Degustation, Kουμπάρη 5, τηλ.: 210-36.27.744.

Δηµήτρης Αντωνόπουλος, τηλ.: 26310-23.194, ιστοσελίδα: www.antonoliva.gr


Η διεθνής γευσιγνώστρια ελαιολάδου Μαρία Λαζαράκη βραβεύει τον Δημήτρη Αντωνόπουλο της εταιρείας «Antonopoulos Olive Press».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών