ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχαΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: για περισσότερα από 2 1⁄2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι, κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και τα στύβουμε στο στύφτη.
  2. Κρατάμε το χυμό κατά μέρος σε ένα δοχείο στο ψυγείο.
  3. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και μ’ ένα κουτάλι ξύνουμε, όσο μπορούμε, τα υπόλοιπα της ψίχας του μανταρινιού.
  4. Ρίχνουμε τις φλούδες σε νερό που βράζει και τις βράζουμε για 3 - 4 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε δοχείο με μπόλικο κρύο νερό.
  6. Τις αφήνουμε εκεί ένα εικοσιτετράωρο, στη διάρκεια του οποίου αλλάζουμε 3 - 4 φορές το νερό.
  7. Μετά περνάμε τις φλούδες στο μπλέντερ και βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό που έχουμε φυλάξει.
  8. Τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με την μαρμελάδα μανταρίνι.
  10. Ενώ είναι καυτή η μαρμελάδα μανταρίνι, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Μυστικά

Αν θέλουμε, καθώς βράζει η μαρμελάδα, την αρωματίζουμε με φύλλο αρμπαρόριζας ή λίγα φύλλα λεβάντας ή λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών