ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα μπορς (borscht) χορτοφαγικήΣούπα μπορς (borscht) χορτοφαγική
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 4.
  3. Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια και τις άσπρες μεμβράνες.
  4. Αφαιρούμε τον ομφαλό από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, τις σφίγγουμε ελαφρώς στην παλάμη και τις τινάζουμε να φύγουν τα σπόρια.
  5. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ταψάκι, μαζί με τα σκόρδα και το δεντρολίβανο (ή το μυρωδικό που επιλέξουμε), τα ραντίζουμε με το μισό λάδι και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν.
  6. Βάζουμε τα λαχανικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε λίγα-λίγα. Προσθέτουμε κάθε φορά λίγο από το ζωμό ή το νερό για να δουλευτούν ευκολότερα.
  7. Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι, το κρασί και όσο ζωμό έμεινε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  8. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά και αποσύρουμε.
  9. Σερβίρουμε τη σούπα με ψημένα ψωμάκια και ελιές Καλαμών.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών