ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτομάτες γεμιστές με φέτα, μελιτζάνες και πέστοΝτομάτες γεμιστές με φέτα, μελιτζάνες και πέστο Από την περιοχή της Λιγουρίας προέρχεται η συγκεκριμένη συνταγή, αν και μαγειρεύεται σχεδόν σε όλη την Ιταλία.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 4 άτομα ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τις ιταλικές ντομάτες γεμιστές με αντζούγιες, κάππαρη και ρίγανη πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις ντομάτες ακριβώς.
  2. Κόβουμε από τις ντομάτες ένα «καπάκι» στην πλευρά με το κοτσάνι και με ένα μικρό κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό, αφήνοντας ένα κέλυφος με πάχος περίπου 1 εκ.
  3. Πασπαλίζουμε τις άδειες ντομάτες με αλάτι και τις βάζουμε στο ταψί.
  4. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα της ντομάτας και την αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 60 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τις αντζούγιες για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κάππαρη, τη ρίγανη, τη σάρκα της ντομάτας, αλάτι (με μέτρο, γιατί οι αντζούγιες και η κάππαρη είναι αλμυρά υλικά) και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες, σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να και να ροδίσουν οι ντομάτες.

Τσίπουρο!!!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών