ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρηΣορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη
10' προετοιμασία
30' παρασκευή
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Βάρος: 900 γρ.

Διαδικασία

  1. Για το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο, σε δυνατή φωτιά, να βράσουν για 2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός) και να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σουρώνουμε από το δεντρολίβανο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό του βερίκοκου με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Χωρίς παγωτομηχανή

  1. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε έως ότου γίνουν παγάκια.
  2. Οταν είναι έτοιμα, τα αλέθουμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να θρυμματιστούν (με προσοχή να μη λιώσουν τελείως), και σερβίρουμε το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών