ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠικάντικη κολοκυθοσαλάτα με αρμύρα και αβοκάντοΠικάντικη κολοκυθοσαλάτα με αρμύρα και αβοκάντο
20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζεστή κολοκυθοσαλάτα με κάππαρη και σταφίδες, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 80 ml νερό και τη ζάχαρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι.
  2. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και μουσκεύουμε εκεί τις σταφίδες για περίπου 15 λεπτά.
  3. Τις στραγγίζουμε (χωρίς να τις στύψουμε) και τις αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Παράλληλα, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης και την πιπεριά τσίλι (αν βάλουμε) για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθούν και να γυαλίσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ (φρέ- σκο ή ξερό) και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε μια σαλατιέρα ή σε μια πιατέλα
  7. Προσθέτουμε τη φρέσκια ή την ξερή μέντα (ή το δυόσμο), την κάππαρη και τις στραγγισμένες σταφίδες.
  8. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών