ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί ανατολίτικο με μπάμιες, κόλιανδρο και σταφίδεςΑρνί ανατολίτικο με μπάμιες, κόλιανδρο και σταφίδες
20' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το αρνί μαγειρευτό με τζάνερα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι, τον κόλιανδρο, τους σπόρους κύμινου, το ξυλάκι κανέλας και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρέας και ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά. Ρίχνουμε το λεμόνι και αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι το κρέας να μελώσει και το ψαχνό να αφαιρείται εύκολα από το κόκαλο.
  5. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα (προσοχή μη διαλυθούν) και να πήξει η σάλτσα.
  6. Τραβάμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας.
  7. Προσθέτουμε το ανθόγαλα (ή το γιαούρτι) χτυπημένο με τον κουρκουμά και λίγο ζουμί από το φαγητό και τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και σείουμε την κατσαρόλα.
  8. Σερβίρουμε στο πιάτο το αρνί με 2-3 τζάνερα και μπόλικη από την πηχτή σάλτσα.

Μυστικά

Επειδή πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να βρείτε άγουρα κορόμηλα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άγουρα, σφιχτά βερίκοκα ή νεκταρίνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών