ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ χωρίς μίξερ με παντζάρι, σησαμέλαιο και κανέλαΚέικ χωρίς μίξερ με παντζάρι, σησαμέλαιο και κανέλα
20' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, χωρίς μίξερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκ.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Στη συνέχεια χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφού κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  6. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια.
  7. Πασπαλίζουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών