ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπανανομπουκιές με σοκολάταΜπανανομπουκιές με σοκολάτα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
  3. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μετρίου πάχους.
  4. Καρφώνουμε κάθε ροδέλα με μια πιρούνα και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Ακουμπάμε τα μπανανο-σοκολατάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα.
  6. Κατόπιν τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο ώστε να τα σερβίρουμε δροσερά.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε, προτού στεγνώσει η επικάλυψη γαρνίρουμε κάθε ροδέλα με ένα κομμάτι καρυδιού.
  • Οσο πιο υψηλή η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο περισσότερη ώρα χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  • Τα γλυκίσματα αυτά είναι για άμεση κατανάλωση, αφού, αν μείνουν πολύ στο ψυγείο, η σοκολάτα θαμπώνει και η μπανάνα μαυρίζει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών