ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόπιτα με άγρια χόρτα, τραχανά και χυλοπιτάκιΧορτόπιτα με άγρια χόρτα, τραχανά και χυλοπιτάκι
1 ώρα και 30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: για ρηχό στρογγυλό ταψί 36-38 εκ

Για το χυλό

Για τη «γέμιση»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την εύκολη κερκυραϊκή σπανακόπιτα, σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι, το αλατίζουμε και το τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας, να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Το αφήνουμε περίπου 1 ώρα, να στραγγίξει τα υγρά.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το χυλό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μάραθο, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το γιαούρτι, αλατοπίπερο και 50 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των χόρτων.
  6. Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών