15'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 31'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το λαδολέμονο
Για τη σαλάτα
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Βάζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι, τις αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού.
- Τις ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψάκι σε μονή στρώση, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για όση ώρα ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
Λαδολέμονο+ψήσιμο
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σταφύλι.
- Σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα, ανακινώντας το τηγάνι, και αποσύρουμε αμέσως.
- Μεταφέρουμε τις ρώγες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Δουλεύουμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά του λαδολέμονου και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τις ρώγες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο, όπως είναι με τη μαρινάδα του, για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Σαλάτα
- Χοντροκόβουμε σε ένα μπολ με το χέρι το μαρούλι, το σικορέ και τη ρόκα και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα κομμένα σε λεπτές φέτες, το δυόσμο, το μισό λαδολέμονο (μαζί με μερικές ρώγες) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο.
- Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί ολικής άλεσης ή κρίθινο παξιμάδι.